Speciális ultrahang diagnosztika Budapest közelében

Az állatokon végzett speciális ultrahang diagnosztika egy kifejezetten hasznos eszköz az állatorvosi gyakorlatban, mely lehetővé teszi az állatorvosok számára, hogy az állatok szerveit és szöveteit megvizsgálja. A speciális ultrahang diagnosztika egy nem invazív mód, amellyel meglehet nézni az állatok szerveinek állapotát, diagnosztizáljanak különböző betegségeket, valamint követni a kezelések hatékonyságát.

Leggyakrabban az állatok hasi és kismedencei szerveinek átvizsgálásához használják a speciális ultrahangos diagnosztikát. Alkalmazható még ez a technika a szív, az izmok, a tüdő és az inak vizsgálatára is.

Egy speciális ultrahang készülék segítségével végzi általában az állatorvos a vizsgálatot. A készülék tartalmaz egy átviteli fejet, amely ultrahanghullámokat bocsát az állat testébe. Visszaverődnek a szervekről, szövetekről és az ultrahanghullámok visszatérnek az átviteli fejhez. A befogadott ultrahanghullámok továbbításra kerülnek a készülékbe, majd létrejön a kép a vizsgált területről.

A speciális ultrahang diagnosztika előnye, hogy nem igényel altatást, legtöbb esetben nem okoz fájdalmat az állat számára, továbbá ez egy nem invazív eljárás. Szükség esetén, ha az állatorvos úgy látja, akkor adhat fájdalomcsillapítót vagy nyugtatót az állatnak, ezzel is segítve a speciális ultrahangos diagnosztikát.

A speciális ultrahang diagnosztika során az állatorvos értékeli a szervek méretét, formáját, állapotát, valamint az áramlás irányát és sebességét a vérerekben, továbbá a folyadék mennyiségét az állat testében. Ezen információk birtokában az állatorvosnak lehetősége van időben diagnosztikálni a betegségeket, valamint azok kezelésének tervezésében is.

A speciális ultrahang diagnosztika összeségében egy fontos eszköz, mivel segíti az állatorvosok munkáját abban, hogy pontosabb diagnózist és hatékonyabb kezelési tervet tudnak felállítani.

KAPCSOLAT

PÁLYA UTCAI KISÁLLATRENDELŐ

Cím: 1046 Budapest, Vetés utca 82.
Telefon (hívni lehet minket hétköznap 08-22 óra között): 06-30/620-9785

Nyitva tartás:

Előzetes telefonos bejelentkezést kérünk

hétfőtől péntekig: 09:00-19:00 óráig
szombat: 09:00-11:00 óráig
vasárnap: ZÁRVA